TVT neemt DMC over
dinsdag 16 januari 2018

TVT neemt DMC over

TVT, een van de snelst groeiende mediaservicebedrijven, heeft bekendgemaakt dat zij 100% van de aandelen heeft verworven van DMC (Digital Media Centre), een in Amsterdam gevestigde onderneming die onderdeel is van AMC Networks International.

Met de overname van DMC vergroot TVT haar mondiale positie voor ‘het creëren van een volledig nieuwe aanpak van content services’, aldus het persbericht. Beide bedrijven rollen nu al IP cloudtechnologie en mediamanagementmethoden uit, waarmee ze zich kunnen onderscheiden van de traditionele spelers in de markt. De end-to-end content services van DMC en TVT samen omvatten een spectrum dat uiteenloopt van versionering en compliance tot mediamanagement, content aggregatie, toegangsdiensten en uitzending via meerdere platforms – gecombineerd met uitgebreide distributie via IP, glasvezel en satelliet.

De overname vergroot het mondiale bereik van beide ondernemingen en maakt toegang mogelijk tot nieuwe markten in alle delen van EMEA en Azië. Ook zorgt de overname voor een ‘hefboomeffect op DMC’s investeringen in en visie op een wereld die volledig gebaseerd is op IP en de cloud, waardoor digitale media en entertainment op verschillende schermen, apparaten, platforms en services bij de consument kunnen worden gebracht’.

In BM 366, die 25 augustus verschijnt, zal een interview met Raymond Lamphen worden gepubliceerd, de Nederlandse general manager van DMC.

Bron: DMC/TVT/BM

Bericht delen