dinsdag 16 januari 2018

TERN en United leggen de focus op UHD HDR

INsight TV, de Ultra HD zender van TV Entertainment Reality Network (TERN) heeft High Dynamic Range (HDR) toegevoegd aan haar uitzendspecificaties. United, gevestigd op het Media Park in Hilversum en strategisch partner van TERN, heeft hiervoor HDR aan het postproductieproces toegevoegd.

TERN heeft besloten het contract met United te verlengen. “De volgende fase in innovatieve technologie is aangebroken”, vertelt Rian Bester, CEO van TERN. Als toevoeging van onze hoge standaarden in Ultra HD en hoge frame rate zetten we nu de volgende logische stap: HDR.

Deze nieuwe technologie geeft de mogelijkheid om in het complete productieproces meer contrast, dynamisch bereik en kleur op te kunnen nemen, bewerken en distribueren. Het eindproduct is vele malen realistischer voor het menselijk oog en heeft hierdoor een grote impact op de consument. Bij het creëren van Ultra HD HDR zijn er wereldwijd verschillende standaarden.

“TERN heeft gekozen voor Hybrid Log Gamma (HLG)”, aldus Thijs van de Kamp, workflow consultant bij United. “We hebben flink geïnvesteerd en een workflow ontwikkeld waarbij we in postproductie de voordelen van HDR kunnen benutten. We kunnen een zeer hoge kwaliteit eindproduct afleveren met één master die geschikt is voor zowel televisies die uitgerust zijn met of zonder HDR. Het eindresultaat ziet er fantastisch uit.”

TERN creëert op dit moment de eerste 40 uur aan Ultra HD HDR content en geeft aan in de aankomende jaren, in samenwerking met United, honderden uren aan Ultra HD HDR content te gaan produceren.

Bron: United/Broadcast Magazine

Bericht delen