De techniek achter Telegraaf VNDG
dinsdag 16 januari 2018

De techniek achter Telegraaf VNDG

TMG introduceerde onlangs het online videoplatform Telegraaf VNDG. NEP zorgde voor de glasvezelverbinding tussen Allard studio en het TMG hoofdkantoor. Dat betekent dat er geen fysieke harddisk wordt gebruik en dat razendsnelle productie mogelijk is. Bovendien kan de studio dankzij de nieuwe live encoder breaking news direct live op het platform brengen. De volgende stap wordt de glasvezelverbinding met het LiveCenter van NEP, waarmee TMG met de hele wereld wordt verbonden.

Telegraaf VNDG maakt dagelijks nieuwsuitzendingen, financiële uitzendingen, Privé- en misdaadedities, ook in samenwerking met de broadcast faciliteiten van NEP en crew. Voor het archiveren en terughalen van de enorme hoeveelheden content wordt gebruik gemaakt van NEP’s eigen, zeer geavanceerde Media Asset Management (MAM) systeem, Mediabank: het centrale platform waarin alle content binnenkomt en van waaruit de content doorgezet wordt naar de platformen. De integratie van Mediabank met de postproductiefaciliteiten van TMG en NEP is afgerond, evenals de mogelijkheid te kunnen aanleveren naar andere platformen voor de VNDG omgeving. Voorlopig wordt gewerkt aan het verder inrichten van het systeem.

Mandy van der Wal, Director OTT Telegraaf Media Groep: “Het gaat zeker goed, maar we zijn er nog niet: het kan altijd sneller en beter! Daaraan zijn we hard aan het werk. Elke twee uur brengen we het laatste nieuws en we kunnen met één druk op de knop live, op elk moment van de dag. Trouwens; dit is pas het begin van Telegraaf VNDG, zoals wij het voor ons zien. Niet alleen qua content, maar ook functioneel. Later dit jaar zal het samen met de radicaal vernieuwde website van De Telegraaf (telegraaf.nl) een integraal onderdeel uitmaken van de one-stop-shop van nieuws, sport, finance en entertainment.”

Bron: NEP

Bericht delen