dinsdag 16 januari 2018

Studio TeamNL bewijst zichzelf in Rio

Helden Magazine (bekend van Frits en Barbara Barend) is tijdens de Olympische Spelen in Rio in opdracht van NOC*NSF verantwoordelijk voor alle content en redactie van de TeamNL website, de app en social media. Een belangrijk onderdeel vormt de dagelijkse talkshow Studio TeamNL vanuit het Holland Heineken House en gepresenteerd door Humberto Tan.

Dagelijks schuiven (voormalige) Olympische sporters en trainers aan voor een half uur durende talkshow die online te bekijken is. De technische productie wordt gerealiseerd door AVENU Media, specialist in zoals men zelf zegt ’televisiewaardige uitzendingen zonder de televisiebudgetten’.

Bij Studio TeamNL wordt gewerkt met 4 remote camera’s en bestaat de technische crew uit 2 mensen, verantwoordelijk voor vrijwel de gehele technische productie: regie, schakelen, instarts, shading, remote bediening, licht en audio.

“Het is best intensief werken, maar het gaf een ontzettende kick toen de eerste uitzending er naadloos op stond,” aldus Jeroen Bos, eigenaar en oprichter van AVENU Media. “Het helpt natuurlijk dat we kunnen samenwerken met ervaren tv-makers als Anne-Greet Haars en Paul van der Linden die onder andere bij RTL Late Night en BNR Nieuwsradio hun sporen hebben verdiend. En Humberto Tan zelf niet te vergeten.”

“De lat ligt hoog om met remote camera’s en een twee man sterke crew een tv-waardige uitzending te maken. Uiteraard zijn in de voorbereiding bergen werk in Nederland verzet door producer Mariëlle Wennink. Zo zijn goede afspraken nodig met alle partijen in het HHH. Het is bijvoorbeeld lastig een programma op te nemen als op dat moment op het grote scherm naast het zwembad, waar wij onze set hebben, een wedstrijd wordt uitgezonden met geluid.”

Voor de verbindingen tussen de regie bovenin het HHH en de studiovloer naast het zwembad wordt gebruikt gemaakt van Mediornet van Riedel. Voor de aansturing van de remote camera’s en het heen en weer sturen van de video- en audiosignalen nam AVENU een eigen glasvezeloplossing mee. Als remote camera maakt AVENU gebruik van een viertal Eagle pan/tilt heads met Panasonic AK-HC1500 camera’s en Canon AK-LZ20 lenzen. De regieset bestaat uit een Blackmagic Design ATEM switcher en instarts en opnamen gebeuren met behulp van MacBooks. Door het risico van stroomuitval op de locatie worden alle signalen opgenomen met apparatuur die ook op accu’s werkt.

Bron: AVENU/Patrick Brand

 

Bericht delen