Stroomstoring in Hilversum en omstreken
zaterdag 12 november 2022

Stroomstoring in Hilversum en omstreken

Hilversum en omliggende plaatsen zijn vrijdagmiddag rond 15.30 uur korte tijd getroffen door een elektriciteitsstoring. Er kwamen meldingen vanaf het Media Park in Hilversum, waar onder meer de NOS en RTL zitten, van radiozender KINK in Hilversum, vanuit het Singer Museum in Laren en van radiozender 100%NL uit Naarden.

Ook ziekenhuis Tergooi in Blaricum bevestigde last te hebben gehad van een stroomstoring. Een treinreiziger meldde op Twitter niet te kunnen uitchecken door de stroomstoring. En de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek kreeg meldingen binnen van mensen die vastzaten in liften. In Naarden werkten de verkeerslichten enige tijd niet.

Ook het Media Park had even last van de storing. Bij de NOS, Talpa en RTL werd tijdelijk gebruik gemaakt van noodaggregaten, lieten woordvoerders weten. Bij deze bedrijven werkt alles inmiddels weer. De digitale zender Dudok Radio in het centrum van Hilversum moest enige tijd haar uitzendingen staken.

Volgens een woordvoerster van netbeheerder Liander is de stroomstoring verholpen en heeft deze maar korte tijd geduurd. De beheerder verwees eerder op Twitter naar de landelijke netbeheerder TenneT. Daar zou storing zijn in het hoogspanningsnet. Maar TenneT liet weten dat de storing niet bij hen zat.

Bron: AD/BM

Bericht delen