dinsdag 16 januari 2018

Stichting AKN ontwikkelt zich tot white label studio

Stichting AKN wil haar televisiestudio’s in het MediaGebouw aan de ’s Gravelandseweg in Hilversum voor allerlei partijen beschikbaar maken. Het is onderdeel van de rebranding en revitalisering van het pand.

Door zich te positioneren als white label studio kunnen alle programma’s daar worden  gemaakt, ongeacht om welke omroep het gaat. NEP The Netherlands bouwde in de tv-studio in het MediaGebouw een vaste regieruimte om duurzamer en flexibeler te kunnen produceren. Door daarbij gebruik te maken van Cloud Production zijn gecentraliseerde resources eenvoudig deelbaar en kunnen deze efficiënt worden ingezet over meerdere partijen.

De regieset is volledig ontsloten op het LiveCenter van NEP en op haar core infrastructuur, waardoor NEP in het MediaGebouw ook een groot scala aan nieuwe diensten kan inzetten. Dankzij deze koppeling zijn de producties die door NEP in het MediaGebouw worden uitgevoerd bovendien redundant: op het moment dat de stroom uitvalt, is de locatie nog steeds in de lucht. Ook op de vaste regie in het MediaGebouw voert NEP continu preventief onderhoud uit.

“De regie en apparatuur zijn gekoppeld aan NEP’s monitoringsysteem GrandCentral,” aldus studiobeheerders Daan Innikel en Damir Cicek bij Stichting AKN. “Dat checkt 24 uur per dag of onderhoud nodig is door verstoringen in netwerken, apparatuur of software. Voor alle apparatuur heeft NEP reserves in huis die snel ter plekke zijn bij problemen. Het is ook altijd mogelijk terug te vallen op de centrale pool van NEP’s Cloud Production platform.”

Bron: AKN/BM

Bericht delen