dinsdag 16 januari 2018

SoundAware versterkt management team

SoundAware, actief in Automatic Content Recognition technologie en Airplaymonitoring, heeft oud Civolution-directeur Alex Terpstra aangetrokken. Hij wordt als executive director verantwoordelijk voor de strategie en internationale expansie van het bedrijf.

“Alex brengt veel waardevolle ervaring mee uit zijn vorige rol als CEO van Civolution, dat een breed scala aan content identificatie oplossingen aanbood”, zegt Harold de Groot, CEO van SoundAware. “Ik heb het genoegen gehad om in de loop van de jaren met Alex te werken in zijn vorige rol en ik kon niemand bedenken die beter geschikt is om onze ambitieuze groeiplannen gestalte te geven.”

Bij Civolution leidde Alex het bedrijf door een periode van snelle groei, waardoor het bedrijf zich wereldwijd heeft ontwikkeld. Voorafgaand aan Civolution had Alex sinds de jaren negentig verschillende leidinggevende functies in de ontwikkeling van digitale televisie bij Royal Philips Electronics. Alex was tot voor kort lid van het executive team van het Amerikaanse technologiebedrijf 4C Insights, nadat het de broadcast monitoring business van Civolution had overgenomen.

“Ik ben erg enthousiast om met Harold en het SoundAware team samen te werken om het bedrijf verder uit te laten groeien op basis van de uitstekende positie die het momenteel al heeft”, aldus Alex. “En ik ben net zo enthousiast om betrokken te zijn bij de muziekindustrie, nadat ik me in de afgelopen jaren meer met content-identificatie voor televisie en film heb bezig gehouden.”

SoundAware heeft de afgelopen jaren een gespecialiseerde set van technologieën en tools ontwikkeld voor geautomatiseerde content-herkenning en creëerde daardoor een unieke positie als de bron van de meest complete airplay-data in de industrie. In een wereld waarin elke muziekseconde die gedraaid wordt op radio- en tv-uitzendingen, internet of streaming waarde vertegenwoordigt voor rechthebbenden, is het de missie van SoundAware om voortdurend de meest complete meetresultaten te leveren.

Bron: SounAware/BM 

Bericht delen