SLAM! en 100%NL nemen nieuwe redactietool in gebruik
dinsdag 16 januari 2018

SLAM! en 100%NL nemen nieuwe redactietool in gebruik

Door alle ontwikkelingen het afgelopen decennium is radio veel meer dan FM alleen. Radiostations zijn een merk geworden. Ook SLAM! en 100%NL zijn volop in transitie en deze omslag vraagt een andere werkwijze, van dj tot redactie.

Na een grondige marktverkenning hebben beide stations gekozen voor de redactietool RadioManager van Pluxbox. Het bedrijf is al meer dan tien jaar actief in de radio-industrie en blijft zich continu ontwikkelen met meer dan tweehonderd stations uit binnen- en buitenland.

RadioManager faciliteert radiostations om content te creëren naar behoefte van de luisteraars op dat moment en eenvoudig te distribueren naar verschillende platforms. Alle informatie vanuit verschillende afdelingen van het station en systemen, zoals een play-out, music scheduling en content management, wordt overzichtelijk gebundeld in één scherm. Dit zorgt voor een weergave van de gehele storyline en de bijbehorende insights. Voor alle betrokkenen, van sales tot dj, is zichtbaar wat op dat moment gebeurt, is geweest en nog gaat komen.

Denk aan het laatste nieuws, acties, bijzondere gasten, artiesteninfo en evenementen. De content is voor alle betrokkenen zichtbaar en te reproduceren. Zonder overdracht kan eenheid worden gecreëerd in de programma’s en content op verschillende kanalen zoals social media, RDS en Visual Radio.

Bron: Pluxbox

Bericht delen