Ruim drieduizend makers verwacht op AV Festival
Dinsdag 16 januari 2018

Ruim drieduizend makers verwacht op AV Festival

Lezingen, user groups, stands, food, drinks: het zijn de ingrediënten van het tweedaagse AV Festival op 23 en 24 mei in Amsterdam. Een nieuw evenement voor film-, televisie- en new mediamakers die werkzaam zijn in Nederland en België.

Twee dagen lang komen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van OTT, camera’s, VFX, live production, VR360, audio, streaming, broadcast, sound mobile, social media en advertising aan bod. Het AV Festival vindt op 23 en 24 mei plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Het evenement voor en door professionals in de audiovisuele branche is een initiatief van vakmensen Guy Molin, Fons Bakker en Floor van Wersch.

Tijdens het AV Festival presenteren zowel nationale als internationale exposanten hun producten en diensten. Daarnaast worden tientallen workshops en lezingen gegeven door de beste professionals uit het vak. Zo verzorgt Jonathan Harisson (GB) een HDR licht masterclass. Bij de Tech Talk lezingen komen onderwerpen aan bod waarbij de nieuwste technologische ontwikkelingen kort en helder worden uitgelegd. Het AV Festival is ook gericht op het ontmoeten van vakgenoten, bijvoorbeeld bij een user group meeting of met behulp van de handshake app. “De unieke combinatie tussen een beurs, lezingen en het ontmoeten van vakgenoten maken het AV Festival tot een belevenis die je niet wilt missen,” aldus Fons Bakker.

Er worden ruim drieduizend film-, tv- en new media makers verwacht verspreid over twee dagen. De bezoekers zijn makers in de ruimste zin van het woord. “De bedoeling is dat we twee dagen ons vak vieren. Het gaat niet alleen over apparatuur, maar vooral over inspiratie, innovatie, educatie en vooral fun,” vertelt Guy Molin. Het thema van dit jaar is mobile journalism. In het kader hiervan vindt op de dinsdagavond de 48 minutes contest plaats. Dit is een wedstrijd waarbij deelnemers in teamverband korte nieuwsitems maken met behulp van de smartphone. Na afloop worden de items tijdens het AV Festival journaal getoond. Daarna wijst een deskundige jury een winnaar aan.

Tijdens het AV Festival wordt ook OPEN SET georganiseerd. Tijdens OPEN SET krijgt het publiek de mogelijkheid om een filmopname van één van de drie topregisseurs uit Nederland bij te wonen. Voor en tijdens de opnamen legt een moderator uit wat er gebeurt. De regisseurs krijgen allemaal hetzelfde basismateriaal. Het uitgangspunt is een decor ontworpen door een bekende art director en een script gemaakt door een scenarioschrijver. De regisseur bepaalt zelf hoe het script verfilmd wordt en met welke acteurs. Aan het eind van het AV Festival worden de drie films getoond tijdens een feestelijk première.

De Kromhouthal is twee dagen de thuisbasis van het AV Festival. Speciaal voor het evenement vaart de CameraNU.nl pont tussen het Amsterdam Centraal Station en de Kromhouthal. Voor tickets en informatie: zie www.avfestival.nl. Lezers/abonnees van BM en vakgenoten die zich hebben aangesloten bij de Broadcast Media Community krijgen maar liefst 50% korting op de toegangsprijs. Vul daarvoor de speciale kortingscode in: AVF17BM

Bron: BM

Bericht delen