RTV Noord stapt over op OmniPlayer
dinsdag 16 januari 2018

RTV Noord stapt over op OmniPlayer

RTV Noord stapt voor het productie- en uitzendproces van radio over op OmniPlayer E2 Radio Automatiserings Software. De regionale zender gaat ook gebruik maken van de geïntegreerde multitrack audio editor SmartTrack, RadioTeXX 4.0 voor het aansturen van dynamische RDS en AudioWeb voor verslaggevers.

Jeroen Mennema, Hoofd Mediafaciliteiten & ICT RTV Noord: “De overstap naar OmniPlayer is een logische stap in verband met de verdere samenwerking tussen de Noord Oostelijke regionale omroepen, Omrop Fryslan, RTV Drenthe en RTV Oost. We willen de gebruikte software voor de primaire broadcastprocessen zoveel mogelijk harmoniseren. De visie, stabiliteit en innovatie die M&I ons kan bieden met OmniPlayer, past prima in dat streven.”

“Wij zijn blij dat RTV Noord kiest voor OmniPlayer. De afgelopen jaren hebben wij keihard gewerkt aan het verbeteren van onze productlijn in nauw overleg met onze klanten. Niet alleen RTV Noord, maar ook NPO Radio 4, NOS Radio 1, Omroep Brabant, RTV Oost, Omrop Fryslan en de Evangelische Omroep zullen de komende weken overstappen op de nieuwste versie van OmniPlayer E2 met de geïntegreerde SmartTrack multitrack audio editor.”, aldus Peter van Klei, commercieel directeur van M&I Broadcast Services.

AudioWeb maakt het voor verslaggevers mogelijk om op locatie bijdragen gemakkelijk en snel aan te bieden. Daarnaast kunnen items op locatie uit de OmniPlayer database beluisterd, in de browser gemonteerd of gedownload worden, zodat de audio in een high end editor zoals SmartTrack bewerkt kan worden. M&I released tijdens IBC 2017 de OmniReporter app (IOS/Android) waarmee verslaggevers interviews kunnen opnemen en door middel van een directe koppeling met OmniPlayer reportages in no time kunnen publiceren of uitzenden.

Bron: M&I Broadcast Services/BM

Bericht delen