RCS Sport contracteert EMG als facilitaire partij voor Italiaanse wielerwedstrijden
vrijdag 6 mei 2022

RCS Sport contracteert EMG als facilitaire partij voor Italiaanse wielerwedstrijden

Broadcast service provider EMG kondigde donderdag, tijdens de ‘Grande Partenza’ van de 105e Giro d’Italia in de Hongaarse hoofdstad Boedapest, een driejarig partnership aan voor de technische productie van negen wielerwedstrijden georganiseerd door RCS Sport in Italië, waaronder de Giro d’Italia, Tirreno-Adriatico, Strade Bianche en de ‘wielermonumenten’ Milaan-San Remo en De Ronde van Lombardije.

EMG is sinds vele jaren dé specialist voor het in beeld brengen en uitzenden van internationale wielerevenementen zoals de Ronde van Frankrijk, de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race en talloze andere koersen over de hele wereld. Voor de samenwerking met RCS Sport heeft EMG met een internationaal team van specialisten uit België, Frankrijk, Italië én Nederland een werkwijze ontwikkeld die in hoge kwaliteit live tv-verslaggeving garandeert voor tientallen zenders van de mooiste en meest uitdagende Italiaanse koersen.

Voor de wedstrijden die RCS Sport in Italië organiseert, worden door EMG gemiddeld drie reportagewagens, 10 motoren, 10 camera’s langs het wielerparcours (inclusief superslomo en RF) en twee helikopters met gyro-gestabiliseerde Cineflex-camera’s ingezet. De livebeelden worden, ongeacht de weersomstandigheden, gegarandeerd door twee verbindingsvliegtuigen. EMG zal aanwezig zijn met een internationale crew van 120 professionals in de hele productieketen – van bekabeling tot helicoptershots en van live regie tot highlights editing.

Paolo Bellino, CEO van RCS Sport: “Dit is echt een keerpunt voor ons aangezien we voor het eerst in de geschiedenis van de Giro d’Italia hebben besloten om zelf de TV-productie in handen te nemen. Maar wel met een grote internationale partner als EMG Group waar we tijdens de voorjaarsklassiekers uitgebreid mee getest hebben. Het is nu het moment om deze belangrijke stap te zetten, een natuurlijke ontwikkeling bij de organisatie van grote sportevenementen zoals de Giro d’Italia. We zullen elke etappe volledig live aanbieden aan de zenders, zodat wielerfans over de hele wereld elk moment van de zwaarste wedstrijd op de mooiste plek ter wereld zullen kunnen volgen”.

“Deze internationale samenwerking binnen EMG is echt geweldig”, zegt René Delwel, CEO van EMG Nederland: “Maar ik denk graag dat dit nog maar het begin is. We werken als EMG binnen Europa steeds meer samen, zowel bij de grote internationale sportproducties als Roland Garros komende maand als bij reality programma’s als Love Island die we over de hele wereld opnemen. De specifieke knowhow van onze Nederlandse televisiemakers gaat zo de hele wereld over.”

Bron: EMG/BM

Bericht delen