Dinsdag 16 januari 2018

Pathé opent in december de eerste 4DX-zalen

In december openen Pathé De Munt in Amsterdam en Pathé De Kuip in Rotterdam de eerste twee 4DX-zalen. Het 4DX brengt de bioscoopervaring naar een nieuw, vierdimensionaal niveau.

Bezoekers kijken niet alleen naar een film, maar beleven hem. Twintig effecten zoals bewegende stoelen, weersimulaties en zelfs geuren lopen synchroon met de actie op het scherm en zorgen voor een ongekende ervaring.
 
Dertje Meijer, Managing Director van Pathé: “Met de introductie van 4DX geeft Pathé opnieuw invulling aan zijn innovatiestrategie. Veel van onze bezoekers zijn steeds weer op zoek naar de nieuwste en meest optimale filmbeleving.”
 
4DX brengt de bioscoopervaring met de nieuwste technologieën naar een hoger, vierdimensionaal niveau. Bezoekers bekijken de film niet alleen, maar beleven hem. In de speciale 4DX-zalen van Pathé De Kuip en Pathé De Munt lopen twintig effecten – bewegende stoelen, weersimulaties zoals regen, wind, sneeuw en onweer, en zelfs geuren – synchroon met de actie op het scherm.

De 4DX-stoelen hebben drie basisbewegingen: omhoog en omlaag, naar links en rechts en naar voren en achteren. Daarmee zijn talloze variaties mogelijk, die je bijvoorbeeld een gevoel van vliegen of duiken geven. iStudio, het montageteam van 4DX, zorgt bij elke film voor optimale effecten die niet ten koste gaan van het comfort.

Bron: Pathé/BM

Bericht delen