dinsdag 16 januari 2018

Panasonic werkt samen met Berliner Philharmoniker

Panasonic heeft een overeenkomst getekend met de Berliner Philharmoniker (BPH) om samen te werken aan de ontwikkeling van audiovisuele technologieën, waaronder verbeterde 4K/HDR video-apparatuur en hoge resolutie-audioplatforms. 

De samenwerking is bedoeld om de mogelijkheden te verkennen om de authentieke live-ervaring van een concertzaal thuis en in de auto te creëren.

Beide partijen delen hun passie voor innovatie en traditie en dragen graag bij aan de ontwikkeling van de beeld- en audiocultuur. Panasonic verzorgt voor de Berliner Philharmoniker het Digital Concert Hall-platform (DCH). Dit platform wordt uitgerust met geavanceerde 4K/HDR-videoapparatuur zoals televisiecamera’s, mixers en monitors voor de concertzaal en de videostudio van het filharmonisch orkest. De installatie begint in juli 2017 en de nieuwe studio zal in het concertseizoen 2017/2018 klaar zijn voor gebruik. Het Digital Concert Hall-platform gaat vanaf dat moment hoogwaardige 4K/HDR video-concertopnamen in verbeterde audioformaten uitzenden.

Daarnaast gaat de BPH samenwerken met Panasonic en Technics, het high-end audiomerk van Panasonic. Dankzij deze samenwerking wordt een authentieke concertzaalervaring, zowel thuis als in de auto, overgebracht via de nieuwste video- en audioapparatuur van Panasonic. Samen met Berlin Phil Media GmbH, het bedrijf van BPH, evalueert Panasonic de muziekopname, de bewerking, het mixen en het optimaliseren van de opnames. Het doel hierbij is om de artistieke bedoelingen van de musici natuurgetrouw weer te geven.

Bron: Panasonic/Broadcast Magazine

Bericht delen