Oscars vertegenwoordigd op AV Festival
Dinsdag 16 januari 2018

Oscars vertegenwoordigd op AV Festival

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences, bekend van de Oscars, wordt op het AV Festival vertegenwoordigd door Hollywood cameraman Theo van de Sande. Hij verzorgt op 23 en 24 mei een masterclass in de Amsterdamse Kromhouthal, een must voor alle filmers.

De Academy heeft een systeem ontwikkeld, ACES, om orde te scheppen in de chaos van codex en fileformaten. ACES staat voor Academy Color Encoding System en ziet erop toe dat de kleur tijdens opnamen gelijk is aan de kleur van het resultaat in de bioscoop of thuis. Theo van de Sande woont en werkt al ruim twintig jaar in Hollywood. Bij zijn laatste vier speelfilms heeft hij het ACES systeem ingezet.

Tijdens het AV Festival komen twee dagen lang de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van OTT, camera’s, VFX, live production, VR360, audio, streaming, broadcast, sound mobile, social media en advertising aan bod in de Kromhouthal in Amsterdam. Ook worden tientallen workshops en lezingen gegeven door de beste professionals uit het vak. Er worden ruim drieduizend film-, tv- en new media makers verwacht.

Speciaal voor het evenement vaart de CameraNU.nl pont tussen het Amsterdam Centraal Station en de Kromhouthal. Voor tickets en informatie: zie www.avfestival.nl. Lezers/abonnees van BM en vakgenoten die zich hebben aangesloten bij de Broadcast Media Community krijgen maar liefst 50% korting op de toegangsprijs. Vul daarvoor de speciale kortingscode in: AVF17BM

Bron: BM

Bericht delen