Nomineer een collega voor de Media Diamant
Dinsdag 16 januari 2018

Nomineer een collega voor de Media Diamant

De Media Diamant is een onderscheiding die bedoeld is voor medewerkers achter de schermen van televisie, radio of internet. De prijs bestaat uit een plaquette, ontworpen door Anneke Schat, die wordt geplaatst op de Diamantmuur van het Joop van den Endeplein op het Media Park in Hilversum.

Dit jaar zullen opnieuw twee nieuwe diamanten onthuld worden, in mei en in september. Voorzitter van de Stichting Media Diamant Jos Budie roept alle collega’s ‘uit het vak’ op om kandidaat winnaars te nomineren: “We zijn ontzettend blij met alle positieve reacties die we mochten ontvangen de afgelopen maanden. Er zijn heel veel toppers in het mediavak werkzaam die echt al vele jaren achtereen het verschil maken, zonder dat men eens zelf in de spotlight komt. We zoeken voor dit jaar weer twee van deze diamanten en het is vanaf nu mogelijk dat mensen iemand nomineren. Voorwaarde is dat de collega werkzaam is in de media en langdurig in zijn of haar vak uitblinkt op Talent, Inzet, Passie en Vakmanschap. De echte kanjers uit ons vak dus! Op 18 mei onthullen we de zevende Media Diamant.”

Zowel bedrijven als individuen kunnen tot 1 april collega’s nomineren via het e-mailadres nominatie@demediadiamant.nl.  Stuur een zo uitgebreid mogelijke argumentatie. De jury bepaalt vervolgens wie de eer wordt toebedeeld. Met de eervolle vakprijs Media Diamant wordt erkenning gegeven aan bijzondere medewerkers áchter de schermen van radio, televisie en internet. In 2015 werd de eerste Media Diamant uitgereikt aan Regie Assistente Ilse Pollen. Later in het jaar viel de eer aan Hoofd Geluidstechnicus Theo Rutten. In 2016 werden er drie Diamanten uitgereikt: senior cameraman Peter Bakker (zie foto), senior audio technicus Paul Raaijman en projectbegeleider Juliet Wagenaar kregen de eer.

De Stichting Media Diamant waarborgt de continuïteit van deze prijs, die wordt ondersteund door de Gemeente Hilversum, de Mediastad van Nederland.

Bron: BM

Bericht delen