Dinsdag 16 januari 2018

NEP voldoet aan ISO-norm informatiebeveiliging

NEP The Netherlands voldoet officieel aan de internationale norm voor informatiebeveiliging (ISO27001). Het certificaat toont aan dat de – zeer vertrouwelijke – gegevens waarmee NEP werkt, zeer goed beveiligd zijn en dat de organisatie ‘in control’ is. De kans op onwettige of onbevoegde toegang tot de data die NEP in beheer heeft, is hiermee zeer klein.

 

Na een twee weken durende audit in februari en mei is het certificaat is nu definitief aan NEP verstrekt. De certificering is van toepassing op de Digital Media Services (onder meer ingest, quality control en digitale distributie naar contentplatformen), het TimesSquare Video on Demand platform, de Playout- en LiveCenteromgevingen en alle managed hosting diensten van NEP The Netherlands.

Ralf van Vegten, CIO NEP The Netherlands: “Wij maken voor het leveren van de diensten aan onze opdrachtgevers op de achtergrond vaak gebruik van gedeelde technische platformen en infrastructuren. Door de toenemende complexiteit wordt het demarqueren van informatiesystemen steeds ingewikkelder. Dit maakt het behalen van het certificaat, en dat zonder één afwijking, extra bijzonder. Met dit certificaat laten wij aan onze opdrachtgevers, leveranciers en stakeholders zien dat informatieveiligheid een topprioriteit heeft binnen onze bedrijfsvoering. Ik ben uitermate trots op onze mensen en hun inzet, dit certificaat is weer een bevestiging van de hoge kwaliteit die wij altijd nastreven! ”

ISO/IEC 27001 is de strenge internationale norm op het gebied van Information Security Management Systems (ISMS). Informatiebeveiliging speelt, mede door het toenemen van externe risico’s, een steeds grotere rol in het bedrijfsleven en de media-industrie. Ontwikkelingen als cloud diensten zorgen ervoor dat bedrijven hun beleid moeten blijven verbeteren en aanscherpen.

Bron: NEP/Broadcast Magazine

Bericht delen