NEP neemt Facility House Broadcast Group over
dinsdag 5 februari 2019

NEP neemt Facility House Broadcast Group over

NEP The Netherlands (NEP) heeft dinsdag bekend gemaakt dat zij tot overeenstemming is gekomen met de aandeelhouders van Facility House Broadcast Group (Facility House) over de samenvoeging van Facility House met NEP.

De transactie, waarbij 100 procent van de aandelen Facility House is overgedragen aan NEP, is op 4 februari formeel afgerond. Met de samenvoeging is het full service mediabedrijf per direct onderdeel van NEP. De volledige rebranding wordt in het eerste kwartaal afgerond.

Facility House is het jongste full service mediabedrijf voor de televisie-industrie in de markt. De oprichters zijn afkomstig uit het vak en delen met alle medewerkers en programmamakers de passie van televisiemaken. Facility House heeft de beschikking over onder meer 24 ENG sets, 20 editsuites, 3 meercamerawagens en 2 studio’s. Ook voor audionabewerking en kleurcorrectie beschikt Facility House over de nieuwste apparatuur en talentvolle specialisten.

NEP verwerft door de samenvoeging een sterkere positie in een verder consoliderende markt en breidt haar management team verder uit. Door de meercamera, post, ENG- en studio activiteiten van Facility House te integreren binnen de specifieke disciplines van NEP, kan NEP haar afdelingen Broadcast Services en Media Solutions verder versterken. Het biedt NEP daarnaast meer mogelijkheden en flexibiliteit richting haar opdrachtgevers.

Vanwege schaalvoordeel kan NEP niet alleen haar dienstverlening kostenefficiënter aanbieden maar ook nog sneller inspelen op de behoefte vanuit de markt. Voor ieder type productie en budget kan NEP nu voldoen aan de wensen van de opdrachtgever. Daarnaast kan NEP aan de klantportfolio van Facility House ook haar andere Media Solutions proposities binnen de end-to-end workflow aanbieden.

Ralf van Vegten, Managing Director NEP The Netherlands: “De Nederlandse markt blijft voor ons erg belangrijk. Facility House is een gewaardeerde partij in de markt met hoogwaardige en flexibele mensen en middelen. In onze business draait het vooral om goede mensen en daarom zijn wij blij met het talent dat Facility House met zich meebrengt. NEP ziet het als een versteviging van haar organisatie om Facility House op te nemen in de familie. Het past in de ambitie om de core van NEP, Broadcast Services, te versterken en op deze basis het Media Solutions portfolio verder uit te breiden. De toevoeging van het Facility House management team aan NEP zorgt daarnaast voor een nog betere management basis met een groot netwerk in Hilversum en omstreken.”

Jan de Pijper, directeur Facility House: “Facility House is na de start in 2011 uitgegroeid tot een solide speler in de facilitaire broadcast markt. Nieuwe ontwikkelingen op vooral technisch vlak dienen zich steeds sneller aan en vormen een uitdaging voor Facility House in haar huidige vorm. Daarom zijn wij met allerlei innovatieve plannen bezig geweest om zo goed mogelijk mee te kunnen blijven bewegen en te anticiperen op een snel veranderende media-industrie. Uiteindelijk is NEP op ons pad terechtgekomen, waaruit deze samenvoeging voortgekomen is. De directe manier van werken zoals de markt gewend is van Facility House blijft intact binnen de organisatie van NEP. De samenvoeging biedt uiteindelijk nog meer mogelijkheden voor onze klanten. Wij zijn enorm verheugd om vanaf nu onderdeel te zijn van de innovatieve NEP Group.”

Bron: NEP The Netherlands/BM

Bericht delen