NEP genomineerd als ICT-infrastructuurleverancier van het jaar
Dinsdag 16 januari 2018

NEP genomineerd als ICT-infrastructuurleverancier van het jaar

NEP The Netherlands is door de algemene jury van de Computable Awards 2017 genomineerd als ICT-infrastructuurleverancier van het jaar. Reden daarvoor is dat het NEP Creative Technology-team de manier waarop video wordt gecreëerd, beheerd en gedistribueerd transformeert, over de hele wereld.

NEP The Netherlands ontwikkelde zich van een videobedrijf tot een mediatechnologiebedrijf. De jury noemt de positie van NEP binnen het Nederlandse IT- en medialandschap daarmee uniek: end to end proposities worden doorgetrokken naar hosting en cloud-diensten. NEP beschikt over eigen (redundante) Tier 3 datacenters en een eigen glasvezelnetwerk dat zich over tienduizend kilometer uitstrekt. Omdat de eigen infrastructuur juist buiten kantoortijden zwaar belast wordt, zijn de daluren zeer geschikt om vanuit dezelfde omgeving onderscheidende IT-diensten aan te bieden. NEP biedt dan ook diensten op het gebied van hosting.

NEP biedt virtuele platformen op basis van Microsoft Hyper-V en VMware, gekoppeld aan Amazon Web Services, Google en Microsoft Azure. De opdrachtgever kiest of de data in Nederland blijft of daarbuiten mag staan en of de afgenomen dienstverlening voorzien moet zijn van een SLA. De gehele infrastructuur wordt gemonitord door NEP’s eigen software monitoringtool GrandCentral en 24/7 ondersteund door een professioneel Service Operations Center. De datacenters van NEP op het Mediapark hebben sinds 2006 een uptime van 100 procent. NEP telt meer dan 2.200 medewerkers, waarvan zevenhonderd in Nederland. Samen ondersteunen zij producties in meer dan 65 landen, op alle zeven continenten.

Het stemproces voor de Computable Awards 2017 begint op 4 juli.

Bron: NEP/BM

Bericht delen