NEP faciliteert benefietconcert Manchester
Dinsdag 16 januari 2018

NEP faciliteert benefietconcert Manchester

Het benefietconcert van Ariana Grande voor de slachtoffers en nabestaanden van de terroristische aanslag in Manchester was op 4 juni ook live te volgen op NPO 3. NEP The Netherlands faciliteerde het evenement.

De NTR vroeg NEP de verbindingen van het concert te verzorgen en het commentaar van Michiel Veenstra uit Manchester binnen te halen in het LiveCenter, het programma te schakelen, van titels te voorzien en een EVS in te zetten voor de highlights. Een derde, last minute verbinding vanuit Manchester is via één van haar eigen satellietschotels gedownlinked.

Het hele programma is vanuit de cloud regie, samen met de regisseur en producer van de NTR, verzorgd. De aanvraag kwam 48 uur eerder binnen en veranderde van ‘slechts’ het binnenhalen van de verbindingen en live schakelen in het maken van een complete uitzending, waarbij direct de schaalbaarheid van het eigen schotelpark en de cloud regie van NEP van pas kwamen. Dat was mede mogelijk dankzij de grote capaciteitsuitbreiding die begin dit jaar plaatsvond bij NEP.

Bron: NEP the Netherlands/BM

Bericht delen