Dinsdag 16 januari 2018

NEP breidt uit op Media Park

NEP, het Amerikaanse mediatechnologiebedrijf dat in 2015 CMI overnam (moedermaatschappij van DutchView, Infostrada, Avi-drome en TEAM ENG), breidt haar huidige locatie op het Media Park in Hilversum uit met 550 m2. De uitbreiding vindt plaats in het Studiocentrum, waar NEP reeds kantoorruimte en studio’s gebruikt. 

NEP en Media Park zorgen gezamenlijk voor de upgrading van de kantoorruimte. Het huurcontract betreft nu in totaal ruim 30.000 m2 kantoor- en bedrijfsruimte. Nico Roest, COO bij NEP The Netherlands: “Door onze continue focus op innovatie en uitbreiding van ons producten- en dienstenportfolio groeit ons bedrijf snel. Ook de afgelopen maanden hebben we de grootste broadcast/IT-talenten aan ons gebonden en de groei op personeelsvlak zet de komende maanden door. Om onze nieuwe collega’s en afdelingen een comfortabele ruimte te bieden, hebben we samen met Media Park Beheer twee nieuwe locaties gekozen om te ontwikkelen tot kantoren en IT werkplaatsen.”

NEP heeft overigens Vue cinema Hilversum aangesloten op haar glasvezelnetwerk en master control room (LiveCenter). De bioscoop wordt daarmee de Hilversumse hotspot voor broadcast- en evenementendoeleinden. FOX Sports gaat als eerste live met de hotspot, met haar eerste nationale eSports-competitie voor studenten: YoungCapital Dutch College League, sinds 29 maart tot en met 14 juni. Game-fans kunnen de wedstrijden, die live gespeeld worden, in de game-arena van Vue Hilversum bijwonen en meebeleven op het grote scherm. Daarnaast wordt live de Dutch College League uitgezonden en nabeschouwd door experts, in het programma Inside eSports op FOX Sports en op FOX.

Bron: NEP/Broadcast Magazine

Bericht delen