Dinsdag 16 januari 2018

NEP bouwt studio in Amsterdams hotel

Hotelketen NH Hotel Group en NEP The Netherlands hebben een overeenkomst gesloten voor de realisatie van een full-service multimediastudio. De studio wordt ingericht in hotel NH Amsterdam Zuid aan de Van Leijenberghlaan en ingezet voor het produceren en uitzenden van webcasts en online videoproducties.

Met deze studio komen de partijen tegemoet aan de groeiende vraag naar professionele multimediafaciliteiten ten behoeve van e-learning, (financiële) presentaties, lanceringen en online seminars.

De multimediastudio, die de werktitel Studio Amsterdam Zuid heeft meegekregen, wordt ingericht in een aparte vleugel op de eerste etage van het hotel. Door de samenwerking tussen NEP en NH Amsterdam Zuid is er voor gasten een full-service pakket aan faciliteiten beschikbaar, zoals de laatste digitale registratietechnieken, green screen mogelijkheden, een lichtplafond en een hybride decor, waardoor de studio naar eigen huisstijl gebrand kan worden.

Patrick Wildschut, Manager Webcasting bij NEP The Netherlands: “Hoewel we ook in-house studio’s bouwen voor opdrachtgevers, is dat in sommige gevallen niet haalbaar. Onze corporate klanten hebben behoefte aan een omgeving waarmee hun communicatie relatief snel richting interne en/of externe doelgroepen opgezet kan worden. Dankzij de samenwerking met NH Hotel Group kunnen we daarin nog beter voorzien.”

Naar verwachting opent de studio begin september van dit jaar haar deuren voor de eerste mediaproducties.

Bron: NEP/Broadcast Magazine

Bericht delen