Dinsdag 16 januari 2018

Michael Gourlay (Microsoft) in sessie over AR en MR platforms

IMMovator organiseert samen met Hilversum Media Campus een Meet the Master sessie met Michael Gourlay, Principal Development Lead in de Environment Understanding groep van Microsoft R&D. Hij is één van de sprekers op de VR Days die van 25 tot 27 oktober in Amsterdam plaatsvinden en is daarom gevraagd een exclusieve sessie te geven op het Media Park op donderdag 26 oktober.

Gourlay is expert op het gebied van Augmented Reality en Mixed Reality platforms, zoals de Hololens (die hij ook zal meenemen) en Windows Holographic. Tijdens deze anderhalf uur durende sessie gaat hij in op AR en MR platforms en hoe zij ons in staat stellen om meer te bereiken. Tijdens Surprising ways mixed reality will empower us to achieve more gaat hij in op de nieuwe manieren waarop je met AR en MR platforms met computers, de omgeving en elkaar kunt te communiceren. Daarna is er een uitgebreide Q&A sessie en mogelijkheid om zijn werk op de HoloLens te bekijken.

Bij Microsoft houdt Gourlay zich bezig met platformen voor augmented- en virtual reality. Hij leidde de teams die de inside-out tracking, surface reconstruction (Spatial Mapping) en computer vision based kalibratie van omgevingssensoren ontwikkelden. Eerder werkte hij bij Electronic Arts (EA Sports) als softwarearchitect voor de Business Unit Voetbalsport, als senior lead engineer op Madden NFL en als lead-programmeur voor NASCAR. Hij schreef onder andere het visuele effectensysteem dat wereldwijd in EA-games wordt gebruikt en schreef gepatenteerde algoritmen voor interactieve, high-bandwidth online toepassingen. Ook werkte hij bij de Florida Interactive Entertainment Academy (FIEA), een interdisciplinair afstudeerprogramma dat programmeurs, producenten en kunstenaars leert hoe ze videospelletjes en trainingssimulaties kunnen maken.

De Meet the Master sessie wordt georganiseerd door iMMovator en Hilversum Media Campus en begint om 9.30 uur. De locatie is de HMC Learning Space (Mediacentrum vierde verdieping) op het Media Park. Meer informatie en (gratis) inschrijving via de website van iMMovator.

Bron: iMMovator/BM

Bericht delen