Mediadiamant voor Job Scholtze
Dinsdag 16 januari 2018

Mediadiamant voor Job Scholtze

Steadicam specialist Job Scholtze werd dit weekend tijdens de opnamen van The Voice verrast door presentator Martijn Krabbé: hij krijgt op 7 september een Media Diamant aan de Diamantmuur van het Media Park in Hilversum.

Met de Media Diamant wordt erkenning gegeven aan bijzondere medewerkers áchter de schermen van radio, televisie en internet. In 2015 werd de eerste Media Diamant toegekend aan regieassistente Ilse Pollen. Later in het jaar viel de eer te beurt aan hoofd geluidstechnicus Theo Rutten. In 2016 kregen senior geluidstechnicus Paul Raaijman, projectbegeleider Juliet Wagenaar en senior cameraman Peter Bakker de erkenning. Dit jaar kreeg opnameleider Tommy Byrne de eerste lof toegezwaaid door Matthijs van Nieuwkerk.

De prijs bestaat uit een plaquette, ontworpen door Anneke Schat, die wordt geplaatst op de Diamantmuur op het Joop van den Endeplein op het Media Park. Schat is al meer dan veertig jaar verantwoordelijk voor het ontwerp van de Televizierring. In 2016 werd de Stichting Media Diamant opgericht om de komende jaren de continuïteit van de prijs te waarborgen. De Media Diamant wordt ondersteund door de gemeente Hilversum.

In 2015 stond een uitgebreid interview met Job Scholtze in BM, in de rubriek Van de vloer. Dat gesprek met cameraman Jan Rein Hettinga wordt voor de gelegenheid nogmaals digitaal gepubliceerd via BM+, gratis voor abonnees of los via Blendle.

Bron: BM

Bericht delen