Dinsdag 16 januari 2018

Media Diamanten Juliet Wagenaar en Peter Bakker

Projectbegeleider Juliet Wagenaar (NEP The Netherlands) en senior cameraman Peter Bakker (United) krijgen op donderdag 1 september een Media Diamant, een prijs voor medewerkers die uitblinken in talent, inzet, passie en vakmanschap achter de schermen van televisie, radio of internet.

Voor de Media Diamant – die sinds 2015 bestaat en twee keer per jaar wordt uitgereikt– kunnen bedrijven, organisaties en individuen collegae nomineren. De onderscheidingen worden uitgereikt tijdens de Dutch Media Week, die van 31 augustus tm 7 september media in alle facetten belicht. Juliet Wagenaar kreeg op 5 augustus te horen dat ze op 1 september een Media Diamant krijgt op de Wall of Fame bij de Switch op het Media Park. In het bijzijn van haar collega’s werd ze verrast door het bestuur van de Stichting Media Diamant met een brief van de burgemeester Broertjes van Hilversum. Volgens de aanbevelingen is ‘Juliet al 34 jaar onvermoeibaar in het ondersteunen van zowel de eigen crew als de klanten van NEP en voorgangers DutchView en het NOB. Verder onderstreept ze het belang van het hebben van de juiste mensen op de achtergrond van een televisieproductie’.

De boodschap over de Media Diamant kwam senior cameraman Peter Bakker ter ore na de regiebespreking voor het Olympisch hockeytoernooi in Rio de Janeiro. Arjan Hanekamp, chef regie bij Studio Sport, overhandigde hem daar een videoboodschap van de voorzitter van de Stichting Media Diamant, Jos Budie. Over Bakker, sinds 1986 als cameraman actief, wordt in de aanbevelingen gezegd: ‘Hij is door de wol geverfd in alle facetten van het cameravak, zowel ENG als meercamera. Behalve een zeer prettig mens is hij ook een manager, die zowel opleiding als bijsturing geeft aan collega’s en bijzonder klantgevoelig is. Hij is een grote steun voor iedere regisseur’. In 2015 werden de eerste twee Media Diamanten toegekend aan Ilse Pollen (regieassistente) en Theo Rutten (hoofd geluidstechnicus). In het voorjaar van 2016 viel de eer te beurt aan Paul Raaijman, senior audiotechnicus van Ericsson.

Bron: Stichting Mediadiamant

 

Bericht delen