Dinsdag 16 januari 2018

Lumière kiest voor cloud based oplossing NEP

Lumière heeft NEP The Netherlands in de arm genomen om al haar films en series te verwerken, beheren en te distribueren. De entertainment- en productiemaatschappij maakt daarvoor gebruik van NEP’s cloud based end to end oplossing UpperEast.

Met deze oplossing kan Lumière al haar content via geautomatiseerde workflows leveren aan, onder meer, iTunes, Xbox en Google Play. NEP is toonaangevend op het gebied van geautomatiseerde video workflows, innovatieve distributieoplossingen en broadcast IT services.

Lumière is marktleider in Scandinavische televisieseries en verdeelt een breed gamma aan films van over de hele wereld; van Amerikaanse Oscar-winnaars tot Zweedse thrillers. Lumière brengt dit spectrum uit in zowel haar eigen bioscopen in Brugge en Antwerpen als overige bioscopen, op DVD en Blu-ray en op de digitale OTT- en VoD-platformen.

Alexander Vandeputte co-CEO bij Lumière: “We waren al langer op zoek naar een meer efficiënte manier van werken. NEP’s end to end oplossing UpperEast is voor ons de oplossing om al onze content eenvoudig en snel te distribueren. Het feit dat al onze content op één plek staat, de hoge kwaliteit van werken en de toewijding van de NEP-medewerkers waren doorslaggevend in onze keuze voor NEP.”

“Lumière is een mooie aanvulling op ons groeiende klantportfolio, ook omdat ze zo’n breed publiek bedient. Het is bovendien fantastisch om te zien hoe goed de samenwerking verloopt”, aldus Aad van Dam, Executive New Business bij NEP. “UpperEast maakt het videocontent proces heel beheersbaar. Lumière hoeft haar content slechts één keer te uploaden, om vervolgens naar alle platformen te distribueren en de voortgang bij te houden. UpperEast zorgt voor intake, quality control en distributie. Zo kan Lumière zich bezig houden met haar eigen vakgebied: het maken en verspreiden van prachtige films en series.”

Bron: NEP/Broadcast Magazine

Bericht delen