Dinsdag 16 januari 2018

Luc Enting en De Wilde Veluwe

De wekker gaat. Het is 03.45 uur. Luc Enting, een boerenzoon uit het Drentse, staat op. Hij is natuurfilmer en zijn acteurs laten zich niet regisseren. Een uur later schakelt Enting zijn Panasonic Varicam 35 camera met een Canon 50-1000 zoomlens in en wacht hij geduldig af.

Zo begint het verhaal in Broadcast Magazine van cameraman Tom Poederbach, die Enting volgde tijdens opnamen voor zijn natuurfilm De Wilde Veluwe. Enting: “25 jaar geleden was ik nog gemeenteambtenaar in Ede en heb toen een film gemaakt over het edelhert. Die trok tijdens de uitzending 1 miljoen kijkers en werd hoog gewaardeerd. Voor de TROS kon ik toen een serie gaan maken, Puur Natuur. Dat was het moment dat ik de gemeente vaarwel kon zeggen en van mijn hobby mijn werk kon maken. En nu maak ik mijn eerste bioscoopfilm. We hebben nog een jaar om te draaien. In mei volgend jaar is het laatste shot en in september 2017 moet hij in de bioscoop.”

Over dit project en alle technische details is meer te lezen in de septembereditie van Broadcast Magazine. Nog geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van de speciale actie.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen