ITV Studios wint Broadcast Tech Innovation Award
vrijdag 1 december 2023

ITV Studios wint Broadcast Tech Innovation Award

ITV Studios heeft woensdagavond de Broadcast Tech Innovation Award gewonnen voor Best Innovation Project. De prijs werd gewonnen voor de inzet van de Low Orbit Satelliettechnologie die Nederlandse ITV collega’s samen hebben ontwikkeld met de ITV collega’s in UK en Australië.

Het afgelopen jaar heeft het internationale team veel onderzoek gedaan naar de inzet van betaalbare en snelle satelliettechnologie binnen de producties op de buitenlandlocaties zoals de hubs op bijvoorbeeld de Canarische Eilanden, maar ook in gebieden waar communicatie vanwege bijvoorbeeld oorlog enorm kwetsbaar en gelimiteerd kan zijn. Bij deze technologie staat het Starlink Netwerk van SpaceX centraal.

Jordy de Muijnk, Teamlead Infrastructure & Networks: “De kracht van deze technologie ligt voor producties in feit dat je ook vanuit gebieden met lage datasnelheden snel content kunt ontsluiten, zowel bij live als semi-live producties. Afgelopen jaar hebben we het als eerste broadcaster echt serieus kunnen inzetten. Ik heb nog 1001 ideeën voor toepassingen. Voor nu ben ik heel blij met deze erkenning voor het team. We staan als kikkerlandje mooi op de kaart binnen het internationale medialandschap.”

Toepassing van Love Island tot ITV News
Zo werd Love Island de ruimte ingestraald vanaf Gran Canaria, Ook internationale Love Island varianten konden bouwen op deze technologie zoals de Franse, Tsjechische en Roemeense versie van het populaire datingprogramma. Ook serieuze nieuwsmedia maken gebruik van de technologie, het laatste nieuws vanaf de frontlinie in Oekraïne voor ITV News in Engeland bijvoorbeeld.

Op de foto Jordy de Muijnk bij een Starlink satellietschotel op de Love Island hub in Gran Canaria afgelopen voorjaar voor Love Island Frankrijk. De volledige uitslag met alle winnaars in alle categorieën vind je hier.

Bron: ITV Studios/BM

Bericht delen