Dinsdag 16 januari 2018

iPhone X kost 1159 euro

Tien jaar na de introductie van de eerste iPhone zegt Apple het ontwerp vaarwel. Dinsdagavond heeft het bedrijf de iPhone X aangekondigd, een jubileumeditie waarvan het uiterlijk flink is veranderd.

En daar hoort volgens Apple een forse prijs bij: de telefoon is verkrijgbaar vanaf 1159 euro. Het bedrijf beschouwt het toestel als zo toekomstgericht en vernieuwend dat het nog meer geld dan gewoonlijk vraagt.

De voorkant van de iPhone X wordt bijna volledig bedekt door een OLED-beeldscherm van 5,8 inch, met alleen aan de bovenkant een kleine rand voor de selfiecamera, 3D-gezichtsscanner en luidspreker. Het scherm is extra langwerpig en heeft een resolutie van 2436 bij 1125 pixels, voor scherpere beelden dan op eerdere iPhones.

De voor- en achterkant van de iPhone X zijn gemaakt van glas. De telefoon heeft twee 12-megapixelcamera’s aan de achterkant. Hiermee kunnen ook 4K-video’s worden opgenomen. Slowmotion-video’s worden met 240 frames per seconde vastgelegd, twee keer zo veel als bij eerdere modellen. De selfiecamera voorop filmt met een full hd-resolutie.

De reguliere camera heeft een f/1.8-lens en de telecamera een f/2.4-lens. Deze is ook iets lichtsterker dan de lens in de eveneens aangekondigde iPhone 8 Plus, die een f/2.8-lens heeft. Beide camera’s hebben optische beeldstabilisatie. Ook ondersteunen ze het gebruik van augmented reality.

De iPhone X ligt vanaf 3 november in de winkel, voor 1159 euro met 64 GB opslagruimte en 1329 euro met 256 GB opslagruimte.

Bron: BM

Bericht delen