Dinsdag 16 januari 2018

Het dak van NEP komt vol satellietschotels

NEP The Netherlands maakt zich op voor het plaatsen van een schotelpark op het dak van Studio 1 en 2. Deze gaan voorzien in de downlink-faciliteiten voor onder andere de Ziggo Sport- en Eurosport kanalen. Het verbouwingstraject voor de huisvesting van Ziggo Sport loopt voorspoedig. 

Studio 20 is gesplitst en ingericht tot kantoor en studio en in het NEP datahotel worden racks gereserveerd voor Ziggo.

Voor de ruim 12.000 uur aan downlink-faciliteiten die jaarlijks vanuit het NEP LiveCenter (MCR) aan opdrachtgevers als Ziggo Sport en Eurosport wordt aangeboden, krijgt NEP The Netherlands nieuwe schotels. Deze worden op het dak tussen Studio 1 en 2 in geplaatst. Het betreft een overspanning van vijftien meter van de ene dragende muur naar de andere. Vanwege deze grote afstand zijn er enorme balken op de staalconstructie geplaatst. Enerzijds om het gewicht van de schotels te dragen, anderzijds wegens de stabiliteit op de wind.

De frames en schotels worden met een kraan op het dak gezet. Deze kraan, die 200 ton kan hijsen, wordt opgesteld op de André van Duinboulevard (bij de ingang van NEP) en overbrugt daarmee zo’n 70 meter. De kraan wordt op zaterdag om 06.00 uur opgebouwd. Op maandag 17 oktober wordt alles afgemonteerd. De André van Duinboulevard is die dagen slecht bereikbaar.

Studio 20 is in gesplitst en bestaat nu uit Studio 20 en Studio 11. De nieuwe Studio 11 telt 2 etages. Op dit moment zijn alle ruimtes erin gebouwd (inclusief 600m2 kantoorruimte), van voice booths tot drie cloud regies, en is men bezig met de afwerkingsfase.

Karel van der Flier, CCO NEP The Netherlands: “Zoals altijd worden alle registers opengetrokken om de uitdagende tijdlijnen te halen! Dit is het best te zien op het Hetty Blokplein, waar momenteel 3 stroomaggregaten en 2 koelingen staan opgesteld. Deze tijdelijke voorzieningen staan er totdat de nieuwe koelings- en netstroomvoorzieningen klaar zijn. Hierdoor kan Ziggo al sinds 19 september de apparatuur in de racks aanzetten. Wat betreft de schotels, het plaatsen daarvan is een hele happening, maar zowel wij als onze opdrachtgevers gaan er enorm veel profijt van hebben.”

Bron: NEP/Broadcast Magazine

 

Bericht delen