Grass Valley 4K UHD actief voor Euromedia
dinsdag 16 januari 2018

Grass Valley 4K UHD actief voor Euromedia

De toenemende vraag naar 4K UHD registraties heeft Euromedia, het zusterbedrijf van onder meer de facilitaire bedrijven United in Nederland en Videohouse in België, geleid tot het besluit om twee van haar grote OB trucks, de OB-A21 en OB-B40, op te waarderen naar 4K UHD functionaliteit.

Dit is mogelijk door uitbreiding van de Kayenne K-Frame Video Production Center switchers van Grass Valley, a Belden Brand. In de 4 M/E Kayenne K-Frame switcher panelen van de twee trucks komen Standard K-Frames met 180 HD/3G inputs en 84 HD/3G outputs. Hiermee is het mogelijk om 40 4K UHD inputs en 20 4K UHD outputs te realiseren en daarmee 4K UHD producties te maken, terwijl het nog steeds eenvoudig is om in HD/3G te werken.

Speciaal ontworpen voor grote sport- en entertainmentproducties hebben de twee reportagewagens al menige registratie achter te rug waarin de nieuwe flexibele 4K UHD functionaliteit werd gedemonstreerd. Zo worden de OB A21 en OB B40 onder meer bij Canal+ in Frankrijk ingezet voor voetbal en rugbyregistraties.

De Kayenne K-Frame biedt een volledige multiformat-support met 3G en 4K UHD en tot 192 inputs, 96 outputs en 9 M/Es met 6 keyers in elke full M/E voor HD/3G en tot 48 inputs, 24 outputs en 4 M/Es met 3 keyers in elke full M/E voor 4K UHD. Bovendien zijn de Kayenne K-Frame switchers nu beschikbaar met IP I/O voor SMPTE 2022-6 connectiviteit.

Bron: Grass Valley

Bericht delen