Google brengt Chromecast met Google TV uit in Nederland
dinsdag 31 mei 2022

Google brengt Chromecast met Google TV uit in Nederland

Google brengt de Chromecast met Google TV nu ook officieel in Nederland op de markt. Het apparaat biedt toegang tot tv-apps van onder meer Netflix, Disney+, Videoland, HBO Max en Viaplay.

De Chromecast met Google TV verscheen eind 2020 al in de eerste landen, maar was tot nu toe niet officieel in Nederland beschikbaar.

Anders dan de vorige Chromecast is het niet alleen mogelijk om beelden vanaf een mobiel apparaat naar de tv te casten, maar zijn streamingdiensten direct via ingebouwde apps te bekijken. Dit nieuwe model wordt geleverd met een afstandsbediening die is voorzien van een microfoon voor spraakbediening.

De Google TV-interface biedt toegang tot ruim 6500 apps, waaronder die van YouTube, Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Viaplay, HBO Max, Apple TV, Videoland, NPO Start en Ziggo GO. De afstandsbediening heeft een knop voor de Google Assistent. Gebruikers kunnen die indrukken en vragen stellen over films, series en muziek, of het weerbericht opvragen en met spraakopdrachten smart home-apparaten aansturen.

Vanaf vandaag is de Chromecast met Google TV in Nederland vooruit te bestellen in de Google Store voor 70 euro. Vanaf 21 juni is de gadget verkrijgbaar bij Media Markt, Bol.com, BCC en Coolblue.

Via de ‘grijze’ import was het apparaatje al langer via enkele Nederlandse webwinkels te koop. Google heeft meerdere gadgets die officieel nog niet in Nederland op de markt zijn gebracht maar die wel via sommige webshops verkrijgbaar zijn, zoals de Pixel-smartphones en de Pixel-oordoppen.

Bron: RTL Nieuws/BM

Bericht delen