FOX op gevirtualiseerd platform van TVT/DMC
dinsdag 16 januari 2018

FOX op gevirtualiseerd platform van TVT/DMC

De Nederlandse tv-zender FOX wordt de nieuwste aanwinst op de operationele gevirtualiseerde ‘private broadcast cloud’ van TVT/DMC – uniek in Europa. Het volledig op IP gebaseerde platform, dat in juni officieel is geïntroduceerd, biedt FOX flexibiliteit, schaalgrootte en capaciteit.

Ook kan FOX de Nederlandse kijker nu voorzien van meer soorten diensten en van betere kwaliteit. FOX is nu de vierde zender die FOX Networks Group heeft ondergebracht bij TVT/DMC. De introductie van de Nederlandse zender op het platform volgt na de succesvolle migratie van 24Kitchen, FOX België en National Geographic. De zender wordt gedistribueerd via het door TVT/DMC beheerde Europese glasvezelnetwerk, dat voorziet in effectief management van redundantie en disaster recovery.

Raymond Lamphen, Senior Vice President Operations van TVT/DMC: “Dit jaar hebben we een unieke prestatie geleverd door als eerste in de wereld een volledig viruteel broadcast IP platform te lanceren dat de content van onze klanten op een totaal andere manier aflevert. We zien dit als een belangrijke innovatie in onze branche – de overgang van de klassieke SDI infrastructuur naar een volledig operationele, gevirtualiseerde en puur op IP gebaseerde private broadcast cloud.”

Eerder deze maand heeft TVT/DMC aangekondigd dat haar diensten voor mediamanagement, uitzenden en distributie van 87 zenders vanuit haar nieuwe, hypermoderne locatie in Amsterdam worden geleverd. Daar ging een ontwikkelingstraject van twee jaar aan vooraf.

Bron: TVT/DMC

Bericht delen