Dinsdag 16 januari 2018

FESTIVAL 4K op Spaanse markt

Het vanuit Nederland opererende Ultra HD kanaal FESTIVAL 4K maakt binnenkort deel uit van het televisieaanbod van Vodafone España. De Spaanse internet-, telefonie- en televisie provider gaat FESTIVAL 4K samen met drie andere 4K-zenders lanceren ter gelegenheid van zijn nieuwe 4K UHD set-top box.

FESTIVAL 4K, dat zich volledig richt op muziek en theater, was al sinds november vorig jaar beschikbaar bij de Franse IPTV operator FREE. Het kanaal werd in 2015 gepresenteerd tijdens de internationale tv-markt MIPCOM. De zender verzorgt non-stop uitzendingen in een honderd procent full native 4K (Ultra HD) beeldkwaliteit en met honderd procent Dolby Digital Audio rondom de thema’s muziek en theater.

Na de doorbraak in Frankrijk is de lancering bij Vodafone España een belangrijke nieuwe stap voor FESTIVAL 4K. Volgens directeur Jur Bron kiezen steeds meer distributeurs momenteel voor UHD 4K om zo de consument meer kwaliteit te bieden. Hij verwacht dat FESTIVAL 4K om die reden nog dit jaar in meerdere Europese landen zal doorbreken.

Bron: FESTIVAL 4K/Broadcast Magazine

Bericht delen