Dinsdag 16 januari 2018

Facility House viert verjaardag met nieuwe studio

Facility House bestaat 5 jaar en opent op 1 september haar eerste studio: FH Green House Studio 1. De naam verwijst naar de duurzame wijze waarop Facility House de studio gaat exploiteren. Zo wordt de locatie volledig voorzien van LED studioverlichting.

Volgens directielid Jan de Pijper van Facility House voorziet de studio in een groeiende behoefte: “We merkten dat er in Hilversum een tekort is aan studio’s van dit formaat. Op het Mediapark zijn steeds meer studio’s permanent verhuurd aan zenders en producenten waardoor er weinig tot geen keuze is. Met alle gevolgen van dien voor de flexibiliteit en tarieven.”

FH Green House Studio 1 heeft een vloeroppervlak van 792 vierkante meter (24 x 33 meter) en de werkhoogte is 5,80 meter. Er zijn voldoende (gratis) parkeerplaatsen, productieruimten, kleedkamers en ruimte voor opvang van publiek. De studio wordt geëxploiteerd in samenwerking met lichtbedrijf Lighting Ambassador dat al het studiolicht op LED basis zal leveren. Hiermee wordt deze locatie de eerste ‘groene’ studio van Nederland. Het gebruik van LED levert een energiebesparing op van zo’n 90% en reduceert tevens het gebruik van airco waardoor de totale energie- en dus kostenbesparing nog verder kan oplopen. Lighting Ambassador neemt ook het dagelijkse studiobeheer voor zijn rekening. De sales en planning zijn in handen van Facility House.

De FH Green House Studio is gevestigd aan de Mussenstraat in Hilversum, direct naast Werf 35, de verzamelplaats voor gamebedrijven, startups, kunstenaars en creatieven. Het is een plek waar veel startende ondernemers en kleine bedrijven met een creatieve insteek een kantoor houden. Op hetzelfde terrein zijn het populaire restaurant Chef Aan De Werf en het hoofdkantoor van La Place gevestigd. Het complex wordt momenteel flink opgeknapt en krijgt daarmee een moderne look and feel.

Bron: Facility House/Broadcast Magazine

Bericht delen