Drie topbedrijven werken samen voor HDR10+ platform
dinsdag 16 januari 2018

Drie topbedrijven werken samen voor HDR10+ platform

20th Century Fox, Panasonic Corporation en Samsung Electronics zijn een samenwerking aangegaan om een open en dynamisch metadata platform voor High Dynamic Range (HDR10+) te ontwikkelen. De drie bedrijven vormen een licentie-eenheid en in januari 2018 lanceren ze HDR10+.

De metadata komen rechtenvrij beschikbaar voor content aanbieders en fabrikanten van UHD TV’s, Blu-ray spelers/recorders en set-top boxen. De enige vereiste is een kleine administratieve bijdrage. “De drie bedrijven zijn leidend in home-entertainment en hardware. Daarmee zijn zij de ideale partners om HDR10+ wereldwijd in de huiskamers te brengen,” zegt Jongsuk Chu, Senior Vice President Visual Display Business van Samsung Electronics.

HDR10+ is een baanbrekende technologie, die voortbouwt op de voordelen van HDR. HDR10+ levert ongekende beeldkwaliteit op alle nieuwe generatie schermen, doordat in elke scene helderheid, kleuren en contrasten automatisch worden geoptimaliseerd. Dit was niet mogelijk met de statische data van HDR, maar met HDR10+’s dynamische tone mapping wordt elke scene verbeterd.

“HDR10+ is technologisch gezien een enorme sprong voorwaarts,” zegt Danny Kaye, Executive Vice President bij 20th Century Fox en Managing Director van het Fox Innovation Lab. “Doordat HDR10+ gebruikmaakt van dynamische metadata, komt elke scene precies in beeld zoals onze filmmakers het bij de creatie voor ogen hadden.”

Naast de beeldkwaliteit biedt HDR10+ systeemflexibiliteit. Dat zorgt ervoor dat verschillende partijen – van content makers tot omroepen en van tv-fabrikanten tot ontwerpers van devices – de kans hebben de kijkervaring van hun publiek via het platform te verbeteren. Het HDR10+ platform is zo ontworpen dat volop ruimte is voor toekomstige ontwikkelingen en innovaties. Op CES 2018 komen 20th Century Fox, Panasonic en Samsung met aanvullende informatie over het licentieprogramma. Ook zal de HDR10+ technologie op de beurs in Las Vegas uitgebreid worden gedemonstreerd.

Bron: Samsung Nederland

Bericht delen