Dit is waarom je kiest voor goedkope groene energie
dinsdag 22 augustus 2023

Dit is waarom je kiest voor goedkope groene energie

Groene energie heeft de toekomst. Het belang van duurzaamheid lijkt definitief door te zijn gedrongen, dat blijkt uit het aanbod van goedkope groene energie leveranciers. Hier lees je wat nu de vele voordelen zijn van deze vorm van stroom.

Daarbij vind je tips om er zelf achter te komen of je al gebruik maakt van groene energie. Is dat nog niet zo en wil je de mogelijkheden gaan verkennen, dan kun je direct online op zoek naar de goedkoopste energie met een contract dat precies past bij wat jij nodig hebt.

Drie belangrijke voordelen van groene energie
Dit zijn drie redenen waarom je zeker wilt kiezen voor goedkope groene energie:

Groene energie is duurzaam. Door te kiezen voor deze vorm van stroom draag je direct jouw steentje bij aan het milieu. Groene energie maakt nu eenmaal gebruik van schone energiebronnen zoals de zon en wind, in tegenstelling tot het gebruik van kolen.

Groene energie is scherp geprijsd verkrijgbaar in Nederland. Door goed gebruik te maken van het internet en doordat elke Nederlandse energiemaatschappij groene energie levert is er voldoende concurrentie, zelfs als de energiemarkt nauwelijks onder controle lijkt.

Groene energie kan jou zelf ook geld opleveren. Door bijvoorbeeld zonnepanelen te laten plaatsen of een warmtepomp te gebruiken kun jij geld besparen en soms zelfs groene energie terugleveren aan de energiemaatschappij.

Hoe weet je zeker dat het om groene energie gaat?
Als je bij een energiemaatschappij een contract afsluit voor groene energie, dan is die uiteraard ook verplicht om dat te leveren. Zodat je dit kunt controleren, ontvang je elk jaar, meestal tegelijkertijd met jouw jaarrekening, een stroometiket. Het ACM houdt daarbij weer toezicht op de energieleveranciers, waarbij zij onder meer een certificaat van oorsprong moeten afgeven. Ook jij kunt daar als consument aanvullend om vragen. Om verdere controle te verkrijgen heb je in Nederland ook het recht om aan te geven dat je alleen stroom uit eigen land wilt ontvangen.

Groene energie biedt vele voordelen die het voor consumenten steeds aantrekkelijker maken om voor deze vorm van stroom te kiezen. Goedkope groene energie vind je door goed op het internet te vergelijken en garanties te verkrijgen dat het daadwerkelijk om duurzame stroom gaat. Door deze vorm van energie te gebruiken draag je daarmee direct jouw steentje bij aan het milieu en kun je, naast het betalen van een scherpe prijs voor jouw energie, op termijn zelfs zelf geld verdienen.

Bericht delen