Cogeco Media selecteert OmniPlayer voor radioproductie en play-out
dinsdag 5 september 2023

Cogeco Media selecteert OmniPlayer voor radioproductie en play-out

Cogeco Media, een toonaangevende speler in het radiolandschap van Quebec, Canada met 21 stations verspreid over meerdere locaties, is een strategisch partnerschap aangegaan met M&I Broadcast Services om OmniPlayer te integreren als de allesomvattende production- en play-out oplossing voor al zijn stations.

De beslissing om voor OmniPlayer te kiezen, komt voort uit de unieke kenmerken ervan, waaronder de mogelijkheden voor naadloze integratie met oplossingen van derden, evenals de robuuste en schaalbare architectuur die verschillende diensten binnen één enkele applicatie consolideert terwijl afzonderlijke operationele entiteiten behouden blijven.

Pascal Gélinas, Directeur Général Technologies bij Cogeco Media, over zijn keus voor OmniPlayer: “Cogeco Media is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de huidige 21 stations op 10 locaties en heeft de ambitie om nog verder te groeien via digitale transformatie. Om onze media- activiteiten zo efficiënt en flexibel mogelijk te laten zijn en om interoperabiliteit van personeel tussen locaties te garanderen, was het voor ons van cruciaal belang om één oplossing en systeem te kiezen dat ten dienste staat aan onze bedrijfskritische processen als het gaat om radio-uitzendingen en dat soepel zou kunnen worden geïntegreerd met onze digitale platforms. Met OmniPlayer ben ik ervan overtuigd dat we een grote sprong voorwaarts hebben gemaakt om dit mogelijk te maken, en de functionaliteiten van OmniPlayer maken ons klaar voor de toekomst.”

Raymond Lamphen, CEO van M&I Broadcast Services, bevestigt dit en benadrukt het belang van dit partnerschap. “OmniPlayer heeft zijn waarde bewezen en blijkt al jaren succesvol in Europa, en specifiek in Nederland. Nadat we zijn overgenomen door Aspire/Valsoft Group, zijn we zeer gemotiveerd om OmniPlayer naar andere landen te verspreiden. Ik ben ontzettend trots dat wij het vertrouwen hebben van Cogeco Media als eerste klant buiten Europa. Het was een intensief proces om tot zover te komen en ik kijk uit naar de verdere uitrol.”

De overgang naar OmniPlayer zal in samenwerking worden uitgevoerd met SonoTechnique, de vertrouwde partner van M&I in Canada. Dit partnerschap zorgt voor een naadloze migratie die continuïteit en operationele continuïteit garandeert. Nu Cogeco Media met OmniPlayer gaat werken, staat het bedrijf klaar om zijn radio-uitzend activiteiten naar een hoger niveau te tillen en zijn positie als marktleider te versterken.

Over OmniPlayer
OmniPlayer, onderdeel van M&I Broadcast Services, is de nummer één radioautomatiserings-software in Nederland en daarbuiten. De meeste regionale en landelijke zenders in Nederland gebruiken OmniPlayer om feilloos hun content, nieuws en muziek te creëren, beheren, bewerken, afspelen en uitzenden. De software wordt gebruikt door vooraanstaande Europese mediabedrijven zoals Radio Italia, NPO, DPG Media, Elemedia en Talpa radio.

Bron: M&I Broadcast Services/BM

Bericht delen