Cloud production NEP tijdens EK vrouwenvoetbal
Dinsdag 16 januari 2018

Cloud production NEP tijdens EK vrouwenvoetbal

Eurosport, host broadcaster van het EK vrouwenvoetbal in Nederland dat nog tot en met dit weekend duurt, heeft NEP the Netherlands niet alleen geselecteerd als facilitair partner voor alle 31 wedstrijden, maar de bedrijven gingen ook een partnership aan om innovatieve set ups van NEP’s low latency cloud production te demonstreren.

Het glasvezelnetwerk van NEP verbond het Utrechtse Galgenwaard stadion met NEP’s eigen cloud netwerk en cloud regieruimten, waardoor een volledige cloud production workflow ontstond. Op dinsdag 25 juli vond in Utrecht de wedstrijd tussen Rusland en Duitsland plaats en NEP demonstreerde hierbij live haar volledig op IP gebaseerd meercamera registratieplatform, waarmee gecentraliseerde resources in NEP’s datacenter gedeeld, ingezet en duurzaam geproduceerd kunnen worden.

NEP gebruikte haar glasvezelnetwerk om het Galgenwaard stadion te verbinden met haar cloud netwerk, waar de verbonden cloud regie en shading & audio suites een compleet sportprogramma maakten – gereed voor live uitzending. Naast de volledig ongecomprimeerde workflow demonstreerde NEP hoe haar low latency cloud production werkt in combinatie met JPEG2000 en VC2 compressie/decompressie voor reductie van de benodigde bandbreedte.

Met het gezamenlijk in kaart brengen van de verschillende technische oplossingen, bouwen Eurosport en NEP aan een basis voor toekomstige internationale projecten. In aanvulling op cloud production en de volledige registratie van alle wedstrijden is NEP ook verantwoordelijk voor venue management, commentaarposities, dedicated pre en post match live posities en internationale graphics.

Bron: NEP the Netherlands/BM

Bericht delen