CDN platform NEP backbone van NPO Start
dinsdag 16 januari 2018

CDN platform NEP backbone van NPO Start

De Nederlandse Publieke Omroep heeft zijn on demand dienst, voorheen Uitzending Gemist, vernieuwd en geoptimaliseerd, en omgedoopt tot NPO Start. NEP The Netherlands is door NPO gevraagd de content distributie network- en streaming diensten, die NPO in het kader van NPO Plus al werd aangeboden, uit te breiden voor NPO Start.

Het daarvoor ingerichte platform automatiseert de transcodering en distributie van high-quality content, waarbij de meest gangbare browsers en apparaten worden ondersteund. NPO Start is sinds dinsdag 4 juli live. Gebruikers kunnen op het nieuwe platform gratis een profiel aanmaken waarmee je verder kunt kijken op al je apparaten, eigen playlists kunt samenstellen en je favoriete programma’s kunt volgen.

NEP heeft een eigen content distribution network (CDN), dat de content van NPO beschikbaar maakt op de gewenste platforms en andere CDN’s die gebruikt worden door NPO. Het CDN van NEP is de grootste van Nederland, waarvan ook andere grote partijen grootschalig gebruik maken. Dankzij het CDN is op NPO Start alle videocontent van de Nederlandse publieke broadcasters – met name de content die met NPO.nl en NPOPlus.nl (Uitzending Gemist) wordt aangeboden – beschikbaar met één CDN en streaming platform. Met een gemiddeld aantal unieke bezoekers van 1,3 miljoen per week behoort NPO Start tot de best bezochte mediasites van Nederland. Naar verwachting groeit dit gemiddelde de komende jaren naar ruim 2 miljoen per week.

Bron: NEP the Netherlands

Bericht delen