Canon ontwikkelt Free Viewpoint Video System
dinsdag 16 januari 2018

Canon ontwikkelt Free Viewpoint Video System

Canon ontwikkelde het virtuele camerasysteem Free Viewpoint Video System. Het systeem integreert de optische en sensortechnologieën die het bedrijf over een periode van vele jaren heeft ontwikkeld. Met de inzet van deze technologie wil Canon een hoogwaardige imaging-oplossing bieden die geschikt is voor uiteenlopende toepassingen.

Tijdens sportevenementen worden verschillende soorten videoproducties ingezet om de passie voor sport en de opwinding tijdens wedstrijden over te brengen. Met het Free Viewpoint Video System introduceert Canon een video-ervaring die vanuit verschillende invalshoeken en standpunten kan worden bekeken. Hiermee verlegt Canon de grenzen van visuele registraties.

Het systeem bestaat uit verschillende high-resolution camera’s die in het stadion worden opgesteld, zijn verbonden met een netwerk en worden aangestuurd door software voor de simultane registratie van wedstrijden vanuit verschillende standpunten. Hierna geeft de beeldverwerkende technologie de video’s weer als ruimtelijke high-res 3D data, waarbij gebruikers een virtuele camera kunnen draaien in een driedimensionale omgeving. Het resultaat is een video die vanuit meerdere invalshoeken kan worden bekeken. Het Free Viewpoint Video System stelt kijkers in staat om als het ware vrijelijk in en rond het stadion te bewegen, zelfs alsof je je tijdens de wedstrijd onder de spelers op het veld bevindt.

Bron: Canon/BM

Bericht delen