Canon lanceert EOS R6 Mark II
woensdag 2 november 2022

Canon lanceert EOS R6 Mark II

Canon introduceert de EOS R6 Mark II, de snelste en meest geavanceerde full-frame systeemcamera in haar portfolio. De camera biedt 40 fps, AF bij weinig omgevingslicht en 6K RAW/ 4K UHD videoregistratie.

De EOS R6 Mark II kan objecten op de voet volgen en scherp in beeld houden, terwijl ze zich door een scène verplaatsen. Met behulp van verbeterde deep learning kunstmatige intelligentie worden personen, voertuigen en dieren, zoals paarden en zebra’s, herkend.

Door gebruik te maken van de volledige breedte van de sensor is de EOS R6 Mark II de enige camera is zijn klasse die 4K 60p UHD kan vastleggen met gelijktijdige Dual Pixel AF II-scherpstelling. Alle 4K-content wordt gemaakt door de 6K-uitvoer van de sensor te oversamplen, wat resulteert in een goede beeldkwaliteit.

Voor filmmakers die nog betere prestaties willen, voert de EOS R6 Mark II 6K RAW uit via de HDMI-uitgang. Deze 6K-content kan in ProRes RAW worden opgeslagen op een Atomos Ninja V+ recorder. Dit biedt naast meer details ook de mogelijkheid om parameters, zoals de witbalans, tijdens postproductie aan te passen.

De camera kost € 2.929,- exclusief lens.

Bron: Canon/BM

Bericht delen