Canal+ Group krijgt meerderheidsbelang in SPI International
woensdag 22 september 2021

Canal+ Group krijgt meerderheidsbelang in SPI International

Met behoud van SPI’s huidige managementteam en de operationele structuur verwerft Canal+ een meerderheidsbelang van 70 procent in SPI International.

SPI International, een wereldwijd mediabedrijf dat 42 tv-zenders en meerdere digitale producten op zes continenten exploiteert en een belangrijke speler in de distributie en uitzending van content over de hele wereld, bundelt nu de krachten met Canal+ Group.

Canal+ Group is een wereldwijde exploitant van betaaltelevisie en een belangrijke speler op het gebied van publieke televisie in Frankrijk. Canal+ is internationaal sterk vertegenwoordigd in veertig landen in Europa, de Sub-Sahara en Azië. In Europa opereert Canal+ in Frankrijk en Polen en heeft het in 2019 ook het M7 Group-platform overgenomen.

De Group telt wereldwijd 22 miljoen abonnees en heeft de afgelopen jaren een constante groei van internationale activiteiten doorgemaakt. Deze overname zal Canal+ helpen zijn strategie uit te breiden om in content te investeren en het aanbod op zijn verschillende markten te versterken door te vertrouwen op de Europese leider Studiocanal, Kino Świat in Polen, en nu ook SPI International.

In het kader van deze overeenkomst, die het mogelijk maakt om elkaars kennis en vaardigheden te combineren, zullen de huidige eigenaren van SPI, Loni Farhi en Berk Uziyel, de activiteiten van SPI blijven beheren en ontwikkelen met de steun van hun managementteam. De partijen zullen in staat zijn om wederzijdse synergieën te genereren om de aanwezigheid van de twee groepen op de internationale markten verder te versterken.

Bron: SPI International/BM

Bericht delen