Dinsdag 16 januari 2018

Broadcast Rental neemt branchegenoot over

Het gespecialiseerde verhuurbedrijf van professionele audiovisuele apparatuur Broadcast Rental heeft bekend gemaakt branchegenoot BP Satellite Solutions te hebben overgenomen. BP Satellite Solutions is net als Broadcast Rental actief in de high-end broadcastindustrie en gespecialiseerd in satelliet en AV verbindingen.

BP Satellite Solutions is al ruim 12 jaar intensief betrokken bij de uitzendingen van de Formule 1 races over de gehele wereld. De twee bedrijven, die qua dienstverlening complementair aan elkaar zijn, blijven zelfstandig onder eigen merknaam opereren. Oprichter en voormalig eigenaar Patrick Hendriks van BP Satellite Solutions blijft volledig betrokken bij de nieuwe marktcombinatie.
De overname van BP Satellite Solutions past in de strategie van Broadcast Rental om door te groeien tot een wereldspeler op zijn vakgebied. BP Satellite Solutions heeft bijvoorbeeld de beschikking over een eigen verbindingscentrum voor de monitoring en distributie van broadcastsignalen. Deze Master Control Room is een toegevoegde waarde voor de klanten van Broadcast Rental. De draadloze camerasystemen van Broadcast Rental zijn op haar beurt weer interessant voor de klanten van BP Satellite Solutions.
De apparatuur en kennis van Broadcast Rental is de afgelopen jaren ingezet bij vele aansprekende internationale producties, van de Olympische Spelen tot het WK en EK voetbal en van popconcerten van U2 in Parijs tot The Rolling Stones in Cuba. BP Satellite Solutions werd in 2004 opgericht door Patrick Hendriks en is gevestigd in Wijchen. Het bedrijf beschikt over een eigen technische dienst en levert SNG diensten, ‘point-to-point verbindingen’ en lokale DVB-T videodistributie ten behoeve van de televisie-uitzendingen van vele (internationale) evenementen en sportwedstrijden.

Bron: Broadcast Rental/Broadcast Magazine

 

Bericht delen