Dinsdag 16 januari 2018

Augmented reality en 4K bij Ziggo Sport

Ziggo Sport verhuist in januari 2017 van Amsterdam naar Hilversum. In het pand van NEP The Netherlands is 600 vierkante meter gereserveerd voor 2 studio’s en kantoorruimte. Broadcast Magazine maakt de tussenbalans op met Will Moerer (Ziggo Sport) en Michiel van Duijvendijk (NEP). Check hier het videoverslag van het dubbelinterview.

Moerer: “We zijn voor NEP gegaan omdat ze aan alle eisen voldeden en het financiële plaatje gunstiger was, maar ook omdat ze iets extra’s konden leveren in de vorm van studioruimte en augmented reality.” Want als beide partijen een contract voor vijf jaar ondertekenen, staat het implementeren van 4K en augmented reality hoog op de lijst. “Het technisch state of the art maken is belangrijk,” aldus Van Duijvendijk. “NEP The Netherlands gaat er prat op dat het altijd op het randje zit van wat nu nog eigenlijk nét niet kan, maar over een half jaar wel. Die techniek gebruiken wij alvast, zodat we daarin voorloper zijn.”

“Zodoende is het vanaf komend jaar technisch mogelijk om evenementen die in 4K worden aangeboden ook in 4K uit te zenden op Ziggo Sport,” vult Moerer aan. De Ziggo Sport-kijker krijgt vanaf 2017 ook augmented reality voorgeschoteld tijdens uitzendingen. Moerer: “80 procent van wat Ziggo Sport belangrijk maakt, is live wedstrijden van verschillende sporten. Maar daarnaast hebben we shows die bij sportprogramma’s wereldwijd hetzelfde zijn. Aan tafel zitten een ervaren presentator, oud-voetballer, trainer en een bijdehandje. Maar hoe maak je dit nou leuker? Wij denken dat augmented reality echt iets toevoegt.”

In de septembereditie van Broadcast Magazine is meer te lezen. Nog geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van de speciale actie.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen