Dinsdag 16 januari 2018

Analoog én digitaal audio bewerken bij United

United heeft een high-end hybride mixer voor de drie Pyramix audio-postproductiesets van topmerk AMS Neve aangeschaft. De Neve Genesys Black is een audiomixer en controller ineen, vindt zijn oorsprong in de muziekwereld en brengt de mogelijkheid om analoog geluid te kunnen bewerken terug naar de studio.

Gaat het om beeld, dan verloopt inmiddels alles voor televisie digitaal. Maar voor het bewerken van audio is analoog nog steeds één van de opties en United denkt daarin een verschil te horen met digitale audio. Door analoge signalen op kwalitatief hoogwaardig niveau te bewerken, voegt het postproductiebedrijf een extra dimensie toe waarmee het geluid net wat smeuïger en warmer klinkt.

Met de ‘hybride’ mixer Neve Genesys Black verandert er niets voor mensen die op hun huidige niveau willen produceren, maar voor wie serieus met geluid bezig is biedt het een extra stap. De analoge optie is dus puur naar wens te gebruiken. Uiteraard is er ook voor de conversie van digitale audio naar analoog en weer terug, de beste apparatuur in huis zodat er niets aan kwaliteit wordt ingeboet.

Bron: United/Broadcast Magazine

Bericht delen