A+E Networks EMEA benoemt Marianna Kritikos
dinsdag 23 mei 2023

A+E Networks EMEA benoemt Marianna Kritikos

Marianna Kritikos is benoemd tot Vice President Commercial Advertising and Partnerships van A+E Networks EMEA. Zij zal tevens de rol van Regional Director voor Nordics & Benelux op zich nemen, waar ze verantwoordelijk zal zijn voor de omzetgroei in deze regio’s.

Voorheen Director of On-Air Strategy (VK en internationaal) en Director of Commercial Operations (Nordics en Benelux), brengt Kritikos strategisch, commercieel en operationeel leiderschap. Ze trad in 2013 in dienst bij A+E Networks EMEA en bekleedde eerder functies bij Sky en Time Warner.

Kritikos is werkzaam in Londen en rapporteert aan Adrian Pilkington, COO van EMEA en GM van Noord-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Kritikos zal het in Londen gevestigde verkoopteam van A+E Networks EMEA leiden, met de opdracht om digitale en sponsoring- en zendtijdinkomsten te stimuleren via zijn kanaalmerken in het VK, Scandinavië, de Benelux, Centraal- en Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

Over de nieuwe rol van Kritikos zegt Pilkington: “Marianna heeft een schat aan commerciële en operationele ervaring en is een uiterst succesvolle en gerespecteerde leider binnen ons bedrijf. Haar eerdere ervaring bij Sky geeft haar een goed begrip van onze belangrijkste samenwerking. We zijn verheugd haar te zien uitblinken terwijl ons bedrijf zich ontwikkelt.”

Kritikos zal de relaties beheren met A+E Networks EMEA-verkoophuizen in meerdere gebieden, waaronder Sky Media, RTL en Viaplay. Ze zal ook de verantwoordelijkheid nemen voor pan-regionale advertentieverkoopcampagnes.

Bij haar aanstelling meldt Marianna Kritikos: “Ik ben verheugd om deze nieuwe rol op me te nemen in een tijd van groei voor A+E Networks EMEA. Ik kijk ernaar uit om kansen te ontsluiten die innoveren, bouwen en acceptatie van nieuwe advertentieoplossingen voor partners stimuleren.”

Bron: A+E Networks EMEA/BM

Bericht delen