Dinsdag 16 januari 2018

Actiemicrofoon voor GoPro camera’s

Sennheiser heeft zijn eerste actiemicrofoon speciaal voor GoPro camera’s gepresenteerd. Dankzij een sterke behuizing, het geavanceerde capsuleontwerp en de waterdichte connectie met de GoPro camera is de microfoon toepasbaar in de meest extreme situaties.

 

De microfoon is bestand tegen wind, sneeuw, ijs en modderspatten en is zelfs bruikbaar onder water. Met de actiemicrofoon kunnen GoPro video’s worden voorzien van audio van hoge kwaliteit in omstandigheden waarin dit voorheen niet mogelijk was. Momenteel wordt de actiemicrofoon getest onder verschillende extreme sportomstandigheden om de prestaties verder te verfijnen. Op audiotechnologiebeurs NAB in Las Vegas heeft Sennheiser een prototype getoond.

De actiemicrofoon is het eerste resultaat uit Sennheisers deelname in GoPro’s nieuwe Developer Program. In het programma geeft GoPro toolkits vrij voor de koppeling van third-party producten aan GoPro camera’s. “We zijn erg blij met Sennheiser in ons Developer Program”, aldus Adam Silver, director of strategic product partnerships bij GoPro. “De audiospecialisten van Sennheiser geven hiermee een geweldige nieuwe optie aan GoPro-gebruikers om hun video’s nog levendiger te maken.”

Sennheiser werkt ook aan de compatibiliteit van de nieuwe AMBEO virtual reality microfoon met een speciale GoPro voor virtual reality die momenteel in ontwikkeling is. “We zijn enthousiast om als één van de eersten deel te nemen aan GoPro’s Developer Program. Met GoPro’s toolkits zullen onze audiospecialisten oplossingen ontwikkelen die de beelden van GoPro camera’s zullen verrijken met geluid van geweldige kwaliteit. Ik ben erg benieuwd wat voor creaties hieruit voort zullen komen”, aldus Andreas Sennheiser, CEO van Sennheiser.

Bron: Sennheiser/Broadcast Magazine

Bericht delen