dinsdag 16 januari 2018

4K assortiment Panasonic uitgebreid

Panasonic breidt het assortiment professionele 4K camera’s uit met twee kostenefficiënte camcorders die beschikken over sterke zoomfuncties en een geïntegreerde lens. Beide camera’s zijn de opvolgers van de AVCCAM serie, die bestaat uit professionele AVCHD camcorders.

Het nieuwe UX premiummodel (AG-UX180) is uitgerust met een 1-type MOS sensor, 20x optische zoom en UHD 60p-opnamefunctionaliteit. Het nieuwe UX standaardmodel (AG-UX90) heeft een 1-type MOS-sensor, 15x optische zoom en is geschikt voor UHD 30p-opnamen.

Guilhem Krier, hoofd Product Marketing & Business Development Europe: “De vraag vanuit de sector naar 4K stijgt snel. De UX camcorders vormen een 4K update van onze succesvolle HD modellen, zoals de AG-AC90 en bieden grote mobiliteit en dezelfde workflow faciliteiten waaraan de gebruikers van onze bestaande camcorders al gewend zijn.”

De UX serie ondersteunt opnamen tot 4K (4096×2160, alleen 24p), UHD (3840×2160) en FHD bij maximaal 120p en gebruikt een SD geheugenkaart als opnamemedium. Het UX premiummodel ondersteunt ook dual codec opnamen, IR opnamen bij weinig licht en SDI/HDMI2.0-uitvoer via 3G. Beide modellen zijn nog in ontwikkeling en komen in de herfst op de markt. Als de UX modellen beschikbaar zijn, bestaat het assortiment professionele 4K camera’s van Panasonic uit vijf camera’s, waaronder vlaggenschip VariCam 35, de VariCam LT en de AG-DVX200.

Bron: Panasonic/Broadcast Magazine

Bericht delen