BMplus

International Media Top Convention

Britannia rules the media waves: why?
De International Media Top Convention (IMTC), het inmiddels vermaarde keynotes & dinner evenement, beleeft op maandag 2 oktober op de eerste dag van de Dutch Media Week 2023, alweer zijn negende editie.

Locatie is net als vorig jaar de spectaculaire eventvloer van Mediamuseum Beeld & Geluid. Onder leiding van Rick Nieman is er ditmaal speciale aandacht voor de onstuimige groei van de creatieve sector in het Verenigd Koninkrijk, waar het kabinet Sunak met flinke, breed gedragen investeringen de traditie om groot te denken nieuw leven inblaast.

De Nederlandse overheid kan daar nog een puntje aan zuigen. Waarom de Britten (weer) tot de creatieve wereldtop behoren en hoe onze mediabranche daar een voorbeeld aan kan nemen, wordt duidelijk gemaakt door Alex Mahon, de huidige CEO van Channel 4. Ze was voorheen CEO van Shine (voor de fusie met Endemol) en behoort tot de top 10 van meest invloedrijke managers in de Britse mediawereld.

Ook Andrew Zein, SVP Creative, Format Development en Sales bij Warner Bros International TV Production, is van de partij. Hij kent de Britse mediawereld als geen ander en heeft internationaal zijn sporen verdiend. Camilla Lewis, vroeger verantwoordelijk voor factual bij BBC, en tegenwoordig oprichter/producent van Curve Media, completeert het sprekersprogramma.

IMTC

Save the date: IMTC, 2 oktober 2023
Ontvangst vanaf 16.30 uur
Beeld & Geluid, Media Park Hilversum

De laatste editie was een groot succes en helemaal vol, zet de IMTC daarom alvast in de agenda. Informeer collega’s en/of relaties. Voor Hop On partners is deelname gratis. Anderen kunnen bij interesse om aanwezig te zijn contact opnemen met raymond@fcklap.nl.

Bron: BM