BMplus

Broadcast Media Society in 2021

Dat de mediawereld in beroering is, zal niemand ontgaan. Op alle fronten in de audiovisuele sector buitelen de (internationale) ontwikkelingen over elkaar heen, wat ook grote impact heeft in het politieke speelveld.

BM en Beeld en Geluid vinden het daarom de hoogste tijd om op 2 september in Hilversum een zogeheten Broadcast Media Society te beleggen, om in een besloten sessie voor een select gezelschap van vakgenoten vrijuit te kunnen discussiëren over alles wat op mediaterrein op ons afkomt.

De AV-sector kent niet alleen een cultureel belang, maar levert ook een belangrijke bijdrage aan de economie en werkgelegenheid. In veel landen is de audiovisuele branche nu zelfs de belangrijkste economische motor. Verdienmodellen en verhoudingen binnen de keten (van productie en distributie tot exploitatie) zullen sterk wijzigen. Technologische ontwikkelingen, de komst van nieuwe marktpartijen, consumenten- en kijkgedrag zorgen ervoor dat alle partijen hun positie, strategie en businessmodel moeten herzien.

Twee delen
Onder leiding van Rick Nieman willen we op 2 september in Beeld en Geluid een bijeenkomst organiseren die uit twee delen zal bestaan. Aan vertegenwoordigers van publieke en commerciële omroep, VOD-platforms, AV-producenten en distributeurs zal een aantal stellingen worden voorgelegd, waarna discussie volgt. Amazon, Talpa Network, NPO en NCP hebben inmiddels hun medewerking toegezegd.

Het is ook de bedoeling dat een panel van politieke vertegenwoordigers wordt gecreëerd om mee te praten en van gedachten te wisselen over mogelijke oplossingen. Is hier ook een rol weggelegd voor de wetgever en zo ja, welke?

Locatie op 2 september is de Theaterzaal in Beeld en Geluid op het Media Park in Hilversum en de sessie vindt plaats tussen 16.00 en 17.30 uur. De aanwezigen zijn ook van harte welkom op de aansluitende In Holland Beach Party om het glas te heffen op het nieuwe seizoen.

Broadcast Media Society – De Sportzomer (recap)
De Broadcast Media Society stond op 10 juni volledig in het teken van de sportzomer. In een geanimeerde en inhoudelijk sterke online sessie vanuit Beeld en Geluid gaven drie betrokkenen een inkijkje achter de schermen van onder andere het EK voetbal en de Olympische Spelen. Bekijk hier de video.